miércoles, 13 de febrero de 2008

nits.-

Quan la nit cau, els plors trenquen el silenci més pur i cruel. El seu ésser és el més vulnerable i el seu esperit, el més castigat. Hi ha malsons tot just abans caigui la nit. Però no hi ha somnis en les nits buides. La melangia i la soledat conquereixen cada un dels racons per on passegen. Però ella no té força per aturar-les. L'esperança d'una nit càlida fa temps que es va esvair. El desig que passi ràpid és el darrer pensament abans de sotmetre's a la voluntat de l'inconscient. Un sol color: negre. Un sol so: el silenci. Una sola imatge: ella. I és que no hi ha ningú més. Tots els altres són productes de la imaginació.

La nit, a vegades, és territori de covards. D'aquells que no volen dormir perquè somiar allò que no tenen els hi fa mal. I també d'aquells que no volen començar un altre dia perquè saben que s'hauran d'enfrontar al món. La nit pertany a tots aquells que no dormen per seguir somiant desperts. És d'aquells que encara esperen allò que durant el dia no han rebut.

Per a ella, la nit va tenir époques en que era un coixí; temps d'ençà, és un mur contra el que xoca. Aquests darrers dies, ha allargat el moment d'anar-se'n a dormir. No volia començar la conversa, tantes vegades repetides, entre ella i la nit. Jo, a vegades, he intentat escoltar, però només sento plors que m'esguerren el cor. Però ahir va ser desvatador. En cap moment, van alçar la veu. Potser, per això, va ser la més dura de totes. Per molt que cridés, no hi havia ningú. La nit s'havia tornat freda i la soledat s'havia marcat com a objectiu ferir-la fins l'últim moment. Una melodia de fons era l'únic que es podia escoltar. Eren els seus plors trencats.

Vaig sentir que caminava, descalça. Vaig sentir la porta del balcó i vaig entendre que necessitava trobar-lo. Però, allà dalt, on milers de puntets brillen sense parar, no trobaria la resposta, ni el recolçament. Tot és un record que, de tant en tant, l'ajuda a tirar endavant. Va tornar a entrar i es va assentar al sofà, esperant que les hores anessin passant, i la son la vingués a buscar.

Ningú li diu bona nit*

2 comentarios:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.